Nærvær - menneskets vigtigste ressource

- vejledning og kurser om nærvær - for mennesker, privat og i virksomheder og organisationer

Alex Haurand

Født i 1964


Familie

Gift med Vera Perino

Far til Jonas Perino Haurand og Xenia Perino Haurand


Uddannelser

Yoga- og meditationslærer (siden 1987)

Sygeplejereske (10 år i psykiatrien)

Stressvejleder (Psykiatrifonden)

Mindfulnessinstruktør (MBCT Kognitivt Center Fyn)

Kognitiv terapeut (Mindwork)

Baggrunden for mit arbejde med nærvær


Starten

Jeg er født i 1964 og siden min barndom, har jeg udforsket grænselandet mellem vågen og søvn. Jeg opdagede hurtigt at inden søvnen satte ind var der et vægtløst mellemrum, et rum uden tanker eller drømme, hvor væren var uforstyrret. På baggrund af disse oplevelser begyndte jeg min søgen efter en anden forståelse af det at være et menneske end jeg mødte blandt mine jævnaldrene og i skolen. Som 16 årig begyndte jeg at "meditere" på egen hånd, hvilket må havde bekymret mine forældre en del, der var i hvert fald ingen af mine jævnaldrene fodbold- eller spejderkammerater, der havde samme interesse.


Yoga

Som ung mødte jeg 2 mennesker, som fik stor indflydelse på min faglige og personlige udvikling. Den ene var min yoga- og meditationslærer gennem mange år Thorbjørn Knudsen (uddannet ved Skandinavisk Yoga & Meditationsskole) og den anden var Jes Bertelsen (Vækstcenteret i Nr. Snede). Gennem dem fordybede jeg mig i Yoga og Tantra samt udbyggede mine erfaringer med forskellige former for meditation.


Mit arbejde

1991 - 2001

Fra 1991 arbejdede jeg som sygeplejerske, og jeg fandt hurtigt ud af, at jeg kunne gøre en forskel i psykiatrien. Min interesse i udforskningen af det menneskelige sind, og mødet med mennesker i psykisk smerte, var i mange år dybt meningsfyldt for mig.

Efterhånden kom yoga´en til at fylde mere og mere gennem min undervisning i yoga, afspænding og meditation, især om aftenen på forskellige aftenskoler.


2000

I 2000 startede jeg med en kollega firmaet Frispark.com, som er en kursusvirksomhed, der siden har afholdt foredrag, kurser, workshops og opbygget en Stressvejlederuddannelse i LO.


2007-2012

Leder af aftenskolen Center for Yoga & Meditation, i Odense.


Mindfulness

I 2010 deltog jeg i en 1 årig Mindfulnessuddannelse (MBCT v./Kognitivt Center Fyn) arrangeret af Psykologhuset i Odense. Min undervisning er nu centreret omkring træning af nærvær og at hjælpe mennesker med at komme mere klart til udtryk i deres liv.


Nærvær - et ubeskriveligt job

Af alt, jeg har arbejdet med siden 1991, må jeg sige, at arbejdet med nærvær har forekommet mig at være det vigtigste og mest grundlæggende. Jeg har lavet avanceret Kriyayoga, eksperimenteret med Tantra, hengivet mig til Kirtan, dyrket Zen, stået på hovedet i halve timer og søgt oplysning, og det eneste jeg fandt over alt! var min tilstedeværelse - nærværet. Uanset hvad vi gør, er nærvær af afgørende betydning. Det er fundamentet bag vores oplevelse af verden, os selv og vores handlinger. Nærværet er hinsides mig som person og mine sidste år på denne smukke klode bliver viet til den bevidste tilstedeværelse...


Referencer

Virksomheder:

Novo Nordisk, TDC, ABB, Lego, Velux, Carlsberg,

Nordfyns Bank (Kerteminde afd.), NEK

værktøjsfabrik, IBT konsulenterne, Sdr. Højrup

Beholderfabrik og et advokatkontor (anonymt), Stiholt A/S, VandCenter Syd.


Behandlere:

Psykologhuset Odense, Odense Universitets

Hospital, Danske Zoneterapeuter, Familiebehandlere ved Børn og Familiehuset Odense.


Fagforbund:

Dansk Metal, HK, FOA, 3F, Teknisk Landsforbund,

LO (Fagbevægelsens Interne Uddannelser), DSR,

DJØF, Apotekerforeningen, LAK.


Skoler/uddannelsessteder:

AOF, Hjemmeplejen Odense, Elsesminde,

Metalskolen Jørlunde, Ejby Skole, Skt. Hans SFO,

VUC, SOSU Odense, Nørrebjergskolen,  SDU Institut for Teknologi og Innovation.


Kommuner:

Faaborg Erhvervscenter, Middelfart Erhvervscenter, Vallensbæk Kommune, Faxe

Kommune, Odense Kommune, Vejen kommune.


Andre:

Center for frivilligt socialt arbejde, Dansk

Firmaidræt, Global Network, Ringe Statsfængsel,

Dansk Yoga, Yogaskolen Nyborg, FOF Odense, Udvikling Fyn, Videnscenter for handicapidræt, Everest 2015/Ivan Braun, Ryslinge Højskole.

Du kan også finde mig på:

Du er fri til at dele alt du finder på disse sider